Eelco Gelling Band

Eelco Gelling Band: 'On The Road' (Munich BMCD 470)

Eelco Gelling is vanaf de helft van de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als een van de beste gitaristen die Nederland kent. Met zijn band Cuby + Blizzards behaalde hij internationale successen met vele optredens en platen, waarvan hij bij het eigen werk vaak de componist was. In de tweede helft van de jaren zeventig maakte Eelco verder furore als lid van Golden Earring, waarmee ook een aantal platen werd gemaakt en internationaal werd getourd. Na enkele decennia gespeeld te hebben met meerdere (eigen) groepen en het nodige sessiewerk kreeg zijn carriere in 1997 een positieve wending na de ontmoeting met zanger/gitarist/bandleider Ron 'El Kroppo' Krop, met wie een band werd opgezet. Er volgde een periode van veel club- en festivaloptredens, gecombineerd met wat eigen beheer tracks op de plaat, tot medio 2004 een contract werd getekend met Munich Records.

De opnamen voor 'On The Road', geinspireerd door het gelijknamige boek van Jack Kerouac, werden gemaakt in Get Rhythm te Ridderkerk door Stephan Weeda, die de plaat ook produceerde en masterde. Op twee traditionals na bevat de schijf eigen composities, inclusief een Nederlandstalige rap van Ron's oudste zoon Emiel in een Engelstalige song. Het idee hiervoor kwam van Eelco, net als het thema, dat als een rode draad door 'On The Road' loopt.

Een ding is duidelijk: Eelco Gelling is, met band, terug. En hoe!De bezetting

Eelco Gelling: lead- & slideguitar (Gibson Les Paul, Koch amps)
Ron 'El Kroppo' Krop: leadvocals, guitar (Fender Telecaster)
Bert van Meeuwen: saxes (Dave Guardala/De Martin)
Willem van der Schoof: Hammond, backing vocals
Arjen Rijsdijk: bassguitar (Fender Jazz Bass/MusicMan SabreBass)
Jeffrey van Duffelen: drums (Pearl, Zildjian cymbals)


Barking Luke And The Gadget BluesbandEindelijk een bluesband met een authentieke feel. We spelen traditionals en eigen werk door elkaar dit alles in een sfeer die bij de (Rijnmond)delta gebieden hoort.

De band bestaat uit:

Lord Paul Rules Drums / Vocals
Willem van der Schoof / Hammond
GuitarYo yo Bakeplate / Slide /P.R.S
Fast Ferry Double Bass / Fender Jazz bass / Bass Harmonika
Barking Luke Lead Vocals Stratocaster / Harmonika / Resonator
Bert Sexophone Saxofoon

Wij spelen acoustic en electric blues met een ongekend enthousiasme en toch met die onmiskenbare lazy feel die alleen in echte blues zit, Kom naar een optreden en laat de energie tot je komen dit werkt beter dan een bezoek aan Jomanda

The Gadget Blues Band speelt acoustisch of electrisch. Bluesstandards en eigen werk. Eigenzinnige en super gemotiveerde bluesband. Speelt acoustisch met blues vreemde instrumenten..........aanrader !

Klik hier voor een flimpje


Bert van Meeuwen en Paul van der Velde

Bert van Meeuwen,saxofoon; is al sinds begin jaren '70 actief in de pop-, blues- en jazz-scene. Timmerde in de jaren 80 landelijk aan de weg met de Rock & Soulband El Kroppo. Had in de jaren '90 zijn eigen jazzformatie Bert's Bop en is sinds 2004 saxofonist in de band van de legendarische gitarist Eelco Gelling. Bert is bereikbaar via www.bertvanmeeuwen.nl. Paul van der Velde, gitaar; speelt gitaar in een veelheid van stijlen. Hij speelde in bluegrassbands, popbands, bluesbands, big bands en jazzbands. Daarna speelde Paul met Helga Buitelaar in het creatieve muziekduo Ravell. Sinds 2002 speelt Paul in Postbus 53. Paul ontmoette Bert bij gemeenschappelijke muziekvrienden en door hun beider interesse in jazzmuziek kon een experiment in duovorm niet uitblijven.
Joe Under Cover


The dutch Joe Cocker_Cees Geluk (foto: Arjan Schuitman)

Joe Under Cover website


De Jazzperado's

De Jazzperado's zijn vijf ervaren en bevriende muzikanten met een gemeenschappelijke liefde voor Jazzmuziek. Daar de belangstelling van de groepsleden vooral uitgaat naar de hardbop- en coolperiode worden er veel stukken gespeeld van grootheden als Miles Davis, Wayne Shorter en John Coltrane.waarbij met name de bluesy kant wordt benadrukt . Ook eigen composities en arrangementen van bestaande (pop)songs hebben een belangrijke plaats in het repertoire.

Bezetting:

Bert van Meeuwen - Tenorsax
Wim Krauweel - Gitaar
Johan Tol - Toetsen
Jan Rietveld - Drums
Ron(El Kroppo) Krop - Bas


Jazzaffair

Het instrumentale gedeelte van de band leerde elkaar kennen bij een spontane jamsessie in Utrecht. Later werd zangeres Esther toegevoegd. De groep speelt zowel electrische als semi-akoestische jazz.De band bestaat uit

Esther Pijnenborg - Zang
Bert van Meeuwen - Sax
Jules de Vlam - Contrabas
Mario Hooijmans - Drums
Wim Krauweel - Gitaa


(foto: Arjan Schuitman)