(in de) Pers Sorteer op :


persbericht Kroppo s Blues Band 21.09.2010

Hot Steamed meatballs ( With Asian Green Beans) is de eerste cd van Kroppo s Blues Band. Een nieuwe band? Niet bepaald, want de bezetting op de plaat is dezelfde als bij de Eelco Gelling Band.

Lees verder...

interview door Marlies Augustijn 21.09.2010

Vorig jaar al interviewde Marlies Augustijn mij naar aanleiding van een opdracht voor het vak Nederlands op het Gymnasium te Gorinchem. Zie hieronder het resultaat met uitzondering van de foto\'s.

Lees verder...

We want more! - 50 jaar popmuziek in Gorinchem 29.01.2010

We want more! is een tentoonstelling over 50 jaar popmuziek in Gorinchem. Vanaf 29 november t/m 7 februari 2009 kunt u muzikale herinneringen komen ophalen aan de vele bands, festivals en poppodia in de stad aan de Merwede. Bovendien zijn er een boek en een cd verkrijgbaar.

Lees verder...

Proms Concert in De Nieuwe 4 December 2009

Zaterdagavond vond voor de negende maal het Gorcums Proms Concert plaats. Deze keer niet in de Van Rappardhal maar in Schouwburg De Nieuwe Doelen. Behalve de Koninklijke Harmonie De Bazuin stond er meer vuurwerk op het programma. Maar het eerste vuurwerk was "We will rock you" dat direct de hele zaal, alle aanwezigen waren voorzien van lichtgevende halskettingen en armbandjes, in de 'mood' bracht.

Lees verder...

Reactie Jazz en Bluesfestival Gorssel September 2009

Eelco Gelling. Door de presentator aangekondigd als de allerbeste gitarist van Nederland (samen met Jan Akkerman). Iedereen zal er wel zijn eigen mening over hebben, maar ik vind Eelco tegenwoordig toch echt niet meer dan een doorsnee gitarist, die bij vlagen nog aardige dingen laat horen.

Lees verder...

cd-presentatie ‘The Essence Is Blues’ 17 Februari 2008

De Rijnmondse band Barking Luke & the Gadget Bluesband presenteerde op 3 februari hun nieuwe cd ‘The Essence Is Blues’ in het Drijvershof in Hardinxveld-Giessendam. Saxofonist Bert van Meeuwen is een goede bekende van ons en nodigde ons uit om dit mee te maken. Natuurlijk hebben wij deze uitnodiging geaccepteerd. Deze band hadden wij al eerder meegemaakt op het Bluezy Festival van Nico Bravenboer in Ridderkerk en dat optreden was ons zeker goed bevallen. Singer/songwriter Joeke Knijft mocht de zaal wat opwarmen.

Lees verder...

Reactie Gellling Band Mook Oktober 2007

Super.....Super.......en nogmaals super!!!!
Afgelopen Zaterdag 20 Oktober naar Eelco Gelling geweest in Mook.
Dit was echt hardstikke goed. Eelco had het goed naar zijn zin , hij jamde samen met El Kroppo (Ron) de zanger /gitarist en zei het lijkt hier wel Paradiso , een goed gevoel .
Alle bandleden droegen hun steentje bij en hebben allen voor een zeeeer geslaagd optreden gezorgd, waar ik menigkeer kippevel kreeg , van ook vooral Willem de hammondorganist die de sfeer precies neer wist te zetten zoals dat moet. Ook de saxofonist Bert van Meeuwen blies een fixe partij die me  deed denken aan Boris van der Lek.
Arjan Rijsdijk was de basgitarist en was ook duidelijk aanwezig  , nogmaals ik moet zeggen een hecht gezelschap die perfect op elkaar ingespeeld waren en hopelijk nog jaren in deze combinatie hun Blues ten gehore kunnen brengen.
Voor een ieder die deze band nog nooit gezien hebben , zou ik zeggen als in jullie buurt spelen dan moet je dit echt een keer beleefd hebben!!!!
Super....Super en nogmaals super !!!!!!!!!!!


Eelco Gelling gunt publiek prachtige avond

De Bosuil loopt niet vol, maar kan wel genieten 25 juni 2008 Het optreden van Eelco Geling en band was de hoofdact van die avond. Eelco Gelling is bekend van Cuby & the Blizzards (C+B) en maakte deel uit van de Golden Earing. Ook tourde hij samen met C+B met Van Morrison. . Het optreden van Shawn Jones was voor velen een verassing.

Lees verder...

De Vonk - Publiek gaat uit hun dak 11 feb 2008

BOVEN-HARDINXVELD - Drijvershof was afgelopen zondag the place to be want daar werd cd-presentatie gehouden van Barking Luke and the Gadget Bluesband. De middag werd om 16.00 uur geopend door een gastoptreden van singer/songwriter Joeke Knijft met twee backing vocals.

Lees verder...

De Cultuurkrant - Bert van Meeuwen, bevlogen muzikant september 2007

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Als ik saxofonist Bert van Meeuwen ga interviewen
klinkt binnen no-time zijn mobiel. Daar de dame aan de andere kant een nogal doordringend stemgeluid bezit, merk ik dat het gaat over het inspelen
van een partij bij een plaatopname. Bert geeft korte zakelijke antwoorden en informeert naar wat directe gegevens. “Je hoort nog van me”, zegt hij vervolgens.
En tegen mij: “Sorry, ik zet hem onmiddellijk uit.”

Lees verder...

Krant Coevorden Huis aan Huis Gelling gepassioneerd op dreef 17 januarie 2007

COEVORDEN - Gitarist Eelco Gelling gaf vrijdagavond in Stadscafe Vancouver in Coevorden een optreden.

Lees verder...

Oor Sept 2005

De titel is gebaseerd op het gelijknamige klassieke boek van Jack Kerouac en het thema loopt als een rode draad door de songs. Over het leven On The Road kan Eelco Gelling wel meepraten. En alle bergen en dalen natuurlijk

Lees verder...

Algemeen Dagblad Magazine 16 April 2005

Samen met Jan Akkerman gold Eelco Gelling jarenlang als de gitaarvirtuoos van Nederland.

Lees verder...

Jazz April 2005

The Blizzards was tussen 1965 en 1975 de meest succesvolle exponent van de Nederblues. En dat was voor een groot deel te danken aan het gitaarspel van Eelco Gelling.Van Morrison was zo onder de indruk van zijn spel, dat hij hem uitnodigde om mee te gaan naar Amerika en daar een nieuwe begeleidingsband te formeren. Maar Gelling bleef liever hier en verheugde zich op het succes van C&B dat echter niet ver buiten de landsgrenzen reikte.

Lees verder...

Block 29 April 2005

Zoals het voorjaar in de lucht kan hangen, zo hangt ook het nieuws over dit album van de Eelco Gelling Band al een poosje in de lucht. De Nedermaster van de bluesgitaar is gelukkig nog altijd bezig met muziek. Lange tijd stond hij achteraf in diverse bands te spelen, maar altijd behield hij dat herkenbare geluid.

Lees verder...

Aloha mei 2005

Tijdje niks gehoord van Eelco Gelling. De man die ooit Cuby + Blizzards tot grote hoogten opstuwde met zijn vlammende gitaarsolo's, blijkt echter nog immer actief te zijn. On The Road is geïnspireerd door het gelijknamige boek van de Amerikaanse 'beat' schrijver Jack Kerouac en begint en eindigt met wat publiekelijk

Lees verder...

Gloednieuwe Cd van Barking Luke and the Gadgetbluesband

Blues aan zee Blues Coup, dat is de titel van de gloednieuwe Cd van Barking Luke and the Gadgetbluesband die afgelopen zaterdag 10 januari ten doop werd gehouden in de Monsterse Noviteit. "I am a dog, a big barking dog. I'll be your slave your big barking slave.

Lees verder...

Concert recensie 18 maart 2005 Kerkrade

Verder en terug naar de multizaal. Daar wachtte ons de Eelco (blizzard) Gelling Band. Eelco was tot mijn verbazing zijn weelderige haarbos kwijt. Opvallende figuur van de zanger/gitarist Ron "El Kroppo" Krop, die op zichzelf al de helft van het podium innam. Ook opvallend en onwijs goed op zijn Hammondorgel: Willem Van Der Schoof.

Lees verder...

Bluescruisers - Barking Luke & The Gadget Bluesband:Blues Coup

Early 2004 Barking Luke & The Gadget Bluesband presented their first full CD to the world. Coming from our area in the western part of Holland, I must confess I'm a bit ashamed I never heard of their existence before although the band was around for some time. This CD witnesses a wide interest in bluesmusic in general and a particular ear for the blues as it was played in Chicago in the sixties of the last century.

Lees verder...

Recensie Bobtje Barking Luke & the Gadget Blues Band -

arking Luke & the Gadget Blues Band - "Blues Coup": Full cd - NL
Op 10 januari 2004 bracht Barking Luke & the Gadget Blues Band het album "Blues Coup" uit. De songs - deels opgenomen in de Exess studio's, deels in Luke's huiskamer - dateren van verleden zomer.

Lees verder...

Progwalhalla - ICE:The Saga (****) 30.03.2009

Dit is een nieuwe Nederlandse formatie, voortgekomen uit Maryson, het project van toetsenist/schrijver Wim Stolk.

Lees verder...

Algemeen dagblad - Muziekles kan ook stoer zijn.

Leraar lanceert revolutionaire methode
Muziekles is op het schoonhovens College een geliefd vak.Overal in het gebouw en op het shoolplein kom je groepjes leerlingen met gitaren tegen. Lees hier het volledige artikel in pdf : www.bertvanmeeuwen.nl/pers/ad-soundcheck.pdf