Fragment uit het blad "Muziekscene" 4e jaargang nummer 2.

Door: Aart Roza:

"...…ik ken Bert al heel erg lang. In de jaren 60 speelden we als prille tieners reeds samen in bandjes.Bert als slaggitarist/zanger en ik als drummer. Maar Bert maakte van de muziek zijn werk. Na de lerarenopleiding maakte hij met goed gevolg het conservatorium af en is sindsdien muziekleraar op een scholengemeenschap in Schoonhoven. Ook veranderde hij van instrument, hij ging saxofoon spelen in eigen combo’s en natuurlijk in de band El Kroppo, waarin hij door Ron Krop altijd betiteld werd als “Musical Director”. Was ook mede voor een belangrijk gedeelte verantwoordelijk voor het grote succes dat de band eind jaren tachtig- en begin jaren negentig had met talloze optredens, ook voor radio en TV, en de radio-hit “Searchin”Man”.


El Kroppo

Samen met Peter Smit deed ik het management. Ontzettend leuke tijden, waarop we met z’n allen met veel plezier terugkijken en waarop ik in het kader van “Touring Can Make You Crazy” zeker in een volgende “Muziekscene” nog eens zal terugkomen.
Later begon het bij Bert’s Bop, in eerste instantie een hobbybandje, maar dat groeide al snel uit tot een uitermate goed geoliede jazzy band, die overal de handen op elkaar kreeg. En natuurlijk deed hij veel gastoptredens en heeft er inmiddels een tweede band bij……….”.


Lees meer