NIEUWS ARCHIEF

50 jaar popmuziek nov. 2009

Op 28 en 29 november vindt in de nieuwe doelen te Gorinchem de manifestatie "50 jaar popmuziek in Gorinchem"plaats.
Op het tweedaags festival speelt Bert op zaterdag met de El Kroppo reunie en op zondag treedt Bert's Bop aan.
Ook komt er een 200 pagina's dik boek ( met hoofdstuk over Bert ) en is er t/m 7 februari een tentoonstelling in het Gorkums museum

Lees verder....nov. 09 22.11.2009

De Eelco Gelling Band is in de afrondende fase beland van de nieuwe CD en DVD. De eindmix is begonnen. Er komen 13 nieuwe, eigen nummers op en er staat een bijzonder fraaie gastbijdrage van Kaz Lux bij.De titel is: “ HOT STEAMED MEATBALLS” ( WITH ASIAN GREEN BEANS). Dit slaat op het nacht/benzinestationleven na de optredens op weg naar huis en is tevens de titelsong. De DVD is een documentaire / the making of / een akoestisch theaterconcertje en tal van bekenden die hun zegje komen doen.

Lees verder....Eerst als gast bij het jaarlijkse promsconcert Zat. 3 oktober

Zaterdag 3 oktober speelt Bert van meeuwen eerst als gast bij het jaarlijkse promsconcert in Gorinchem en vanaf 22.00u die avond in “de Til”in Giessenburg bij de cd presentatie van de groep Refection waar ook een gastrol op gespeeld is. ( zie discografie)

Lees verder....Het Hippiefestival Gorinchem 9 juni 2009

Op het hippiefestival in Gorinchem speelt Bert als gast mee met “Back in Town”. ( Buddy Guy set).

Lees verder....CD van de maand 01.02.2009


"The Essence Is Blues" van Barking Luke and The Gadget Bluesband is cd van de maand februari 2009 bij stichting blues Amersfoort  www.stichtingbluesamersfoort.nl Op deze plaat staan een aantal pop en rock klassiekers in een typisch Gadget bluesband jasje. Bijgaand clipje geeft daar een voorbeeld van.

Lees verder....Music Maker dec 2008

In het oktober nummer van de Musicmaker is een 2 pagina's groot artikel over de Gadget bluesband verschenen, compleet met foto.

Lees verder....De Gadgetbluesband op hyves juni 2008

De Gadgetbluesband is nu op hyves te vinden en wel op http://gadgetbluesband.hyves.nl/

Lees verder....Barking Luke komt met nieuw album Dec 2007

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De Rijnmondse band Barking Luke the Gadget Bluesband presenteert zondag 3 februari de nieuwe cd 'The Essence Is Blues' in de Drijvershof in Hardinxveld-Giessendam. Dat gebeurt voorafgaand aan de gebruikelijke sessie, die er tijdens de winter iedere eerste zondag van de maand wordt gehouden. Singer/songwriter Joeke Knijft opent het programma, waarna de uitreiking plaatsvindt en de band de gehele cd live brengt. Vervolgens is er een blues-sessie.

Lees verder....TV-interview Eelco Gelling Dec 2008

Vrijdag 25 januari wordt op de zender Het Gesprek een interview uitgezonden, dat Eelco de dag tevoren heeft gedaan met Rick de Leeuw. Het programma heet Sgt. Pepper en interviewer Rick kent iedereen als bezield vocalist van De Trőckener Kecks en natuurlijk als begenadigd schrijver.
Naast gesproken wordt er ook archiefmateriaal vertoond en er is zelfs een flinke kans dat Eelco en Rick een muzikale bijdrage in het uur leveren.
De zender Het Gesprek werd mede door Frits Barend in het leven geroepen, om gesprekspartners is "dan in de meeste talkshows gebruikelijk is" de kans te geven over hun leven en werken te vertellen en zodoende de kijker een beter beeld te laten vormen over die gast.
De uitzending is vrijdagavond om 22.00 uur . Voor "uitzending gemist" zie: http://www.hetgesprek.nl

Lees verder....Oor.nl : SZIGET DAG 7: HET WAS WEER FANTASTISCH Sept 2007

Van geheel andere orde is het optreden op het Blues Stage van de EELCO GELLING BAND. Deze Nederlandse bluesband heeft de oude gitaarlegende van Cuby & The Blizzards in de gelederen, die een paar keer de sterren van de hemel speelt (luister maar naar zijn solo in filmpje 2), en maakt de indruk van iemand die het naar zijn zin heeft, maar ook niet meer zo nodig hoeft… Een beetje afwezig kortom, maar als hij zich manifesteert juist zeer aanwezig. Een imponerende, en vooral intrigerende verschijning derhalve. Prachtige kop, trouwens (zie foto).
Lees verder

Lees verder....Eelco Gelling Band naar Hongarije Mei 2007

In Augustus en Oktober 2007 vertrekt de Eelco Gelling Band voor optredens naar Hongarije.
Op 14 Augustus wordt gespeeld op het grootste festival van Europa: Het Sziget Festival op een Donau-eiland bij Boedapest. Zie voor meer info:http://www.sziget.hu www.sziget.hu
De nieuwe cd van Barking Luke Februari 2007

De nieuwe cd van Barking Luke and the Gadget Bluesband is uit: Greatest Hits Op deze cd staan 9 eigenzinnige bluesarrangementen van beroemde rock-classics,die hun waarde bij live-optredens al overduidelijk bewezen hebben. Een paar voorbeelden van titels: "Honky Tonk Woman", "Whole Lotta Rosie" en "Sunshine Of Your Love".
Korte documentaire Ron Krop Januari 2007

Over de frontman van de Eelco Gelling Band, Ron Krop, is een korte documentaire verschenen: " The Road Painted Blue" . Bekijk nu de gehele filmhier
The Jazzperado's hebben live-opnames Januari 2007

The Jazzperado's hebben live-opnames bij Ron Krop op zolder gemaakt van een aantal jazz-standards die dermate goed zijn uitgepakt dat ze op een demo-cd zijn gezet: "Zolderjazz"
De Eelco Gelling Band op tv Dec 2006

De Eelco Gelling Band treedt op in het TV programma Omega-Helden waarin de wens van een jonge pianist om met een professionele bluesband te spelen in vervulling gaat.
Uitzending 10 dec. 17.05 u Ned. 3.
Nieuw deel soundcheck verschenen September 2006

Deel 3 van de muziekmethode Soundcheck is verschenen.
Uitzending 2 meter sessie 13 Juli 2006

Uitzending 2 meter sessie van 22:00-24:00 uur op KinkFM
Voor info :http://www.2metersessies.nl

( mp3 file - 51,8 mb )
Workshop over soundcheck 28 maart

Op 13 mei 2006 geeft Bert van Meeuwen een workshop over soundcheck op een studiedag voor muziekdocenten en studenten op het Rotterdams Conservatorium.
Voor meer infomatie :http://www.vls-cmhf.nl/"http://www.docentmuziekrotterdam.nl/" www.docentmuziekrotterdam.nl
Soundcheck muziek methode. maart 2006

Deel 2 van de muziekmethode Soundcheck is verschenen:
CD release Ice Febr 2006

Cd release "Ice - The Saga" ( Musea Records) "Gastbijdrage"
Eelco Gelling Band "Twee Meter Sessie" in de Wisseloord studio te Hilversum. (uitzenddatum volgt) Januari 2006

Van de site Twee Meter Sessies :
"Gelling, Eelco & band
Opname: Dinsdag 3 januari 2006

Lees verder....